BLOGG

Hva inspirerer?

Les om hva som inspirerte Head Frisør sin faglig leder til å lage kolleksjonen The Cafe Racer.

The Cafe Racer

 

I denne kolleksjonen for 2017 lot jeg meg inspirere av 60-tallet. Jeg valgte ut Rock & Roll, Cafe Racer gutter, Minimalisme og storhetstiden på den franske rivieraen som mine temaer.

Jeg ville kombinere disse og skape et moderne uttrykk av 60-tallet til en komplett og allsidig kolleksjon som er en base for våres frisører å tolke på sin måte igjen.

 

Jeg har tatt utgangspunkt i mange frisyrer fra rockens verden og de overdådige festene etter rivieraen, men brukt prinsippene i minimalismen til å gjøre et yngre og moderne snitt på

uttrykket. Jeg har konsentrert meg om å redusere formene til det mest fundamentale, brukt geometri og repetisjon av linjer og former gjennom hele kolleksjon for å oppnå Ett uttrykk og et felles design.

Her kan du se hele serien: -The cafe racer.

 

Når det gjelder fargebruk så har jeg blitt mest inspirert av garasjer, verksteder og mekaniske objekter som f.eks caferacer og gamle klassiske sportsbiler. Oljesøl, rustet og oksidert

metall. Motor vesker, lakk, betong og gammelt skinn. Noen ganger er det også å jobbe med farge er å gi en følelse på hvordan det lukter og vekke opp flere sanser enn å bare se.

Teknikker brukt i kolleksjonen er en kombinasjon av frihåndsjobbing og strenge strategiske teknikker. Dette gjør at vi kan få en kontrast mellom det skarpe og rene mot det mer diffuse løse udefinerte. På 1960 tallet fikk vi en revolusjon i frisørfaget av en mann som heter Vidal

Sasson. Han brukte prinsippene fra design og arkitektur for å klippe og forme hår i et systematisk forhold.Han brukte geometri og skarpe linjer, og jobbet kun med hårets naturlig tilstand. Han gjorde det store gjennombruddet sitt med å lage bob klippen på den engelske designeren Mary Quant.

 

*Cafe Racer

En ombygget lettvekt motorsykkel som ble brukt i England for å kappkjøre mellom pub til pub. Disse var rockegutta’s favoritt og var lynraske over korte strekninger i trange gater.

Grunnen jeg har valgt å kalle kolleksjon for “The Cafe Racer” er assosiasjoner og hvordan jeg ville ha sett for men en person kjøre et sånn kjøretøy i dagen samfunn. I styltingene i kolleksjonen finner du skinnjakker og “kule” uttrykk med metall detaljer.. Rocka sminke og mye holdning med enkle former og et moderne uttrykk.


Hvem er den verdenskjente stylisten? Og hvorfor skapte han de unike hårproduktene?

Kevin Muphy

Kevin Murphy er et ikon innen mote bransjen og er en av de mest ettertraktede hårstylistene til motevisninger, filmer og magasiner.
Kevin har gjort forsidene til Vogue, Harpers Bazaar, Vanity Fair, Elle, Marie Claire og GQ. Kevin Murphy som står bak den ikoniske ”beach hair” looken som er populært både hos kvinner og menn.

På oppdrag for de store motehusene opplevde Kevin at modellenes hår og make -up endret seg flere ganger i løpet av dagen. Hår ble i løpet av dagen veldig tungt og livløst, samt at det ikke fantes produkter tilgjengelig som oppfylte kravene til en profesjonell stylist.
Derfor skapte han sine egne produkter for å imøtekomme behovet til enhver profesjonell stylist. Produkter som er enkle å bruke med god ytelse og kan vare hele dagen.

”Mangelen på produkter med ytelsen jeg trenger på et fotooppdrag fikk meg til å se utenfor konvensjonelle hårprodukter, og nærmere på de fremskritt som gjøres innen hudpleie.”
– Kevin Murphy

Produktene
Kevin Murphy produktene er inspirert av hudpleie, og er basert på vektløs teknologi for maksimal ytelse og en naturlig look. Produktene har det beste fra naturen, og er produsert av fornybare og bærekraftige kilder. Produkt serien inneholder planteekstrakter, rene essensielle oljer og naturlige antioksidanter.

Murphy anerkjenner alvoret rundt klimaforandring, og av den grunn benytter man seg derfor kun av emballasje som er resirkulerbar, resirkulert eller biologisk nedbrytbar.
og lages av naturlige ingredienser som er bærekraftig, fornybar og høstet i fri natur.

Kevin.Murphy er stolt samarbeidspartner med Al Gores The Climate Reality Project

Produktene er også akseptert av People for Ethical Treatment of Animals (PETA) som et anbefalt ”Cruelty Free” selskap. Se etter Cruelty Free kaninen på alle Kevin.Murphy produkter.

Alle de unike og eksklusive produktene får du kjøpt i Head salongene