Hva er fordelene med folie striper?

Stripe teknikker er metoder for å legge til fargevariasjoner i håret og hovedsakelig bestemmes av to faktorer: vegingens tykkelse og avstanden mellom foliestykkene.

Vevens tykkelse påvirker hvor tett stripen er til hodebunnen. En tykkere veving resulterer i at striper vises lenger fra hodebunnen, mens for striper nærmere hodebunnen bør vevingen være mindre enn 4mm dypt. Avstanden mellom foliebitene avgjør hvor markant fargeendringen vil være; større avstander fører til mer subtile overganger i fargen, mens kortere avstander skaper en mer dramatisk effekt.

Fordelene med foliestriper inkluderer at de ikke floker håret under prosessen, ulikt striper laget med en hette. Foliestriper gir en mer jevn fordeling av farge og et naturlig resultat, som kan skape en illusjon av tykkere hår. Foliestriper anbefales for de med fint hår, og den kjemiske behandlingen kan også bidra til mindre mykt og glattere hår.

Foliestriper skiller seg fra hettestriper ved at håret som skal behandles blir nøye valgt ut, farget og pakket inn i folie. Denne metoden gir stor frihet til å velge antall striper og deres plassering. Hettestriper er derimot bedre egnet for kortere hår der tette striper er ønskelig.

Det er viktig å notere seg om man har farget eller stripet ettervekst når man skal ta behandling for dette. Er etterveksten fra en klassisk farge mindre enn 3 cm, kan en ettervekstbehandling, applisert kun til hodebunnen, være tilstrekkelig. Var sist behandling med striper, bør man bestille en passende stripebehandling for etterveksten.

Om man er usikker på hvordan man oppnår et spesifikt resultat, anbefales det å konsultere med en frisøren for veiledning og bestilling av korrekt behandling.

Del: